Tuesday, 24 January 2012

Pantun 2 kerat

Lawak lah!
Read this! U have too!
:)
Sorang wartawan terkenal begitu keras kepala dan mengaku ianya betul dalam segala hal.

“Kau selalu menyangka bahawa kau benar,” tegur bosnya.

“Padahal kau juga pernah salah bukan?”

“Memang,” sahut si wartawan.

“Pernah sekali saya membuat salah.”

“Nah! kau mengaku juga akhirnya” balas Bosnya dengan gembira.

“Bila itu?” tanya Bosnya lagi..

“Sudah lama..” Jawab wartawan, “iaitu ketika saya menyangka bahawa saya salah… dan ternyata saya benar…”


Nak di jadikan cerita.. ada la sorang kaya baru, asalnya di kampung saja..
tapi disebabkan tanahnya kena projek KLIA, jadi jutawan segera la dia.
Waktu dia susah dulu.. teringin sangat dia nak pi K.L, so lepas dah jadi kaya,
tanpa membuang waktu, dia pun ke K.L laa.
Pasai banyak duit, dia pun bawak la sorang body guard merangkap pembantu
peribadi. Di K.L, dia menginap di K.L International Hotel. Sampai di sana
lebih kurang pukul 10:00 pagi… perut dia pun agak berkeroncong sikit la.
Selepas check-in, dia bagi tau kat pembantu dia..

O.K.B (Orang Kaya Baru ) : Mat…aku lapag ni , belikan aku mee yang spesial satu.

Mat : Oke Boss…tapi mee yang spesial tu macam mana Boss ?

O.K.B : Ishk..hang niii, mee yang spesial tuu..pakai telog dua biji laa..

Mat : Ooooo….siap Boss.

Lepas tu ..makan la si O.K.B mee spesial tu. Mai time pukul 3:00
ptg, perut O.K.B tu berkeroncong lagi. Lalu dia panggil pembantu dia tu..

O.K.B : Mat..! Aku lapag nihh , pi beli nasi goreng spesial satu.

Mat : Nasi goreng spesial ..? Yang pakai telog dua tu Boss ..?

O.K.B : …waaaa , dah pandai dah hang Mat , no ?..cukup tau aku punya taste…

Mat : Mesti laa Bosss..bagi saya 10 minit saja Bosss…

Lepas siap makan, O.K.B tu tertidur la sampai maghrib.. dia pun
terbangun pasai air-cond sejuk sangat . Pasai dah tidog sepetang dah,
dia pun susah la nak tidog lagi. Bergulung pi berguling mai, tak leh
tidog juga.. air-cond pun sejuk gila… jadi ‘adik’ dia pun dok ‘stand by’
saja laa.. Tak tau nak buat macam mana ngan sejuk lagi,
dia pun panggil pembantu dia lagi…

O.K.B : Mattt !!!….

Mat : Yaaaa..Boss,

O.K.B : Mai sini sat…Mat : Ada apa Boss…?

O.K.B : Mat…’adik’ aku minta laaa..(dgn nada berbisik ) Hang pi cari awek

yang spesial kat aku sorang, yang spesial tau.

Mat : (sambil tergaru-garu kepala)..oke Boss !

Si Mat ni mana la tau pasai awek-awek yang boleh ‘pakai’ ni. Tapi,
Boss punya pasai dia pun pi la cari jugak…. Sejam kemudian dia pun
pi la hantar satu awek untuk Boss dia. Mat ni pun standby la kat luar
bilik, mana nak pi tau takut-takut pencegah maksiat mai. Pas lima
minit awek tu masuk dalam bilik Boss dia tiba-tiba dia dengar suara
yang kuat dari dalam bilik..

O.K.B : MATTTT !!!!…

Mat : Ada apa Boss…

O.K.B : Pasai pa hang cari bapok kat akuuuuu..aku kan kata awek…?

Mat : Laaa…..Tadi Boss kata cari awek yang spesial ….Boss selalu
kata yang spesial tu mesti telog dua…

O.K.B : ..????????????????????????
Thats all 4 today. ByE! Dont forget to visit tommorrow

No comments:

Post a Comment